
Chokladfrukostkaka i ugn
Vi har gjort chokladfluff flera gånger här i bloggen, men idag prövade jag att ställa in fluffet i ugnen så att det istället blev en kaka! Det blev verkligen helt fantastiskt gott, en lite hårdare yta samtidigt som den var mjuk och kladdig innuti. Tog mig tillfället i akt och åt den i sängen medans ljuset sipprade in genom gardinen. Perfekt start på dagen! Tycker verkligen att ni ska pröva kakan, möööms.
INGREDIENSER
1 äggivta
1 dl kvarg/turkisk yogurt/grekisk yogurt
½ mosad banan
1 msk kakao
1-2 msk jordnötssmör
Vispa äggvitan till ett hårt skum. Blanda ner övriga ingredienser och rör om till en smet. Häll upp smeten i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 10 minuter på 225 grader. Ät som den är eller servera med t.ex. kokosgrädde, varma hallon eller dylikt.
Johanna
Veganska bananpannkakor
Det går alldeles utmärkt att göra goda pannkakor om man inte äter ägg eller om man saknar det hemma i kylskåpet :)
INGREDIENSER (för 1 person):
Havregryn 2 dl
Valfri mjölk, t.ex. mandelmjölk eller havremjölk 1 dl
Banan 1 st
Salt
Olja att steka i, t.ex. olivolja eller kokosolja
1. Mixa havregrynen tillsammans med lite salt i en mixer.
2. Tillsätt mjölk och mixa igen.
3. Skär upp bananen i mindre bitar och mixa sedan tillsammans med resten av degen.
4. Stek mindre pannkakor på svag värme.
Emelie