Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
  • Kategorier
    • Frukost
    • Lunch
    • Middag
    • Mellis
    • Dessert
    • Tips
    • Bröd
    • Veckans recept
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • September2017
    • Maj2017
    • Mars2017
    • November2016
    • Oktober2016
    • September2016
    • Juli2016
    • Juni2016
    • Maj2016
    • April2016
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Chiliräkor med saffransris

Det fick bli räkor här hemma igen ikväll då vi hade kvar en del från igår. Denna rätt vart verkligen stark, det rann ur näsan. Men det är så gott med starkt så det gjorde mig igenting. Saffranssmaken på riset var också en riktig höjdpunkt!

 

INGREDIENSER (4 personer)
1 liten urkärnad röd chili (ca 4cm)
ca 4 cm färsk ingerfära
3 vitlöksklyftor
2 msk sesamolja (eller vanlig olivolja)
500g skalade räkor
1 dl sweet chilisås
saften från 1 lime
2 msk hummerfond
1/2 dl vatten
Färsk koriander 

Saffransis
2 dl jasminris
4 dl vatten
1/2 g saffran

1/2 tsk salt

 

1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Saffranen ska vara med från början
2. Skär bort spetsen och stjälken på chilifrukten. Dela på längden och skrapa ur kärnor och mellanväggar. skär chilin mycket tunt. Skala och skär ingerfäran i mycket tunna skivor (jag använde en potatisskalare). Skär vitlöken i tunna skivor.
3. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs chilin, ingefäran och vitlöken i oljan. Tillsätt räkorna och låt fräsa med i några minuter. Tillsätt chilisåsen, limesaften, hummerfonden och vattnet. Lått alltsammans få ett uppkok. Hacka koriander och garnera med. Servera med riset. 

 

CHILISHRIMPS WITH SAFFRONRICE (4 persons)
1 small red chilli (about 4cm)

about 4 inch fresh ginger
3 cloves garlic
2 tablespoons sesame oil (or regular olive oil)
500g peeled prawns
1 dl sweet chili sauce
juice of 1 lime
2 tablespoons lobster fund
1/2 dl water
fresh coriander
Saffronrice
2 dl jasmine rice
4 dl water
1/2 g saffron
1/2 teaspoon salt

1. Cook the rice according to packet instructions. Saffron should be involved from the beginning
2. Cut off the tip and stalk of the chilli. Slice lengthwise and scrape out the seeds. cut the chilli very thin. Peel and cut the ginger into very thin slices (I used a potato peeler). Cut garlic into thin slices.
3. Heat oil in a frying pan and fry the chilli, ginger and garlic in the oil. Add the prawns and let fry for a few minutes. Add the chili sauce, lime juice, lobster fund and water. Lut everything simmer. Chop the coriander and garnish with. Serve with the rice.

2014-01-09
1kommentar

Chiliräkor med saffransris

Det fick bli räkor här hemma igen ikväll då vi hade kvar en del från igår. Denna rätt vart verkligen stark, det rann ur näsan. Men det är så gott med starkt så det gjorde mig igenting. Saffranssmaken på riset var också en riktig höjdpunkt!   INGREDIENSER (4 personer)1 liten urkärnad röd chili (ca 4cm)ca 4 cm färsk ingerfära3 vitlöksklyftor2 msk sesamolja (eller vanlig olivolja)500g skalade räkor1 dl sweet chilisåssaften från 1 lime2 msk hummerfond1/2 dl vattenFärsk koriander  Saffransis2 dl jasminris4 dl vatten1/2 g saffran 1/2 tsk salt   1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Saffranen ska vara med från början2. Skär bort spetsen och stjälken på chilifrukten. Dela på längden och skrapa ur kärnor och mellanväggar. skär chilin mycket tunt. Skala och skär ingerfäran i mycket tunna skivor (jag använde en potatisskalare). Skär vitlöken i tunna skivor.3. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs chilin, ingefäran och vitlöken i oljan. Tillsätt räkorna och låt fräsa med i några minuter. Tillsätt chilisåsen, limesaften, hummerfonden och vattnet. Lått alltsammans få ett uppkok. Hacka koriander och garnera med. Servera med riset.    CHILISHRIMPS WITH SAFFRONRICE (4 persons)1 small red chilli (about 4cm) about 4 inch fresh ginger3 cloves garlic2 tablespoons sesame oil (or regular olive oil)500g peeled prawns1 dl sweet chili saucejuice of 1 lime2 tablespoons lobster fund1/2 dl waterfresh corianderSaffronrice2 dl jasmine rice4 dl water1/2 g saffron1/2 teaspoon salt 1. Cook the rice according to packet instructions. Saffron should be involved from the beginning2. Cut off the tip and stalk of the chilli. Slice lengthwise and scrape out the seeds. cut the chilli very thin. Peel and cut the ginger into very thin slices (I used a potato peeler). Cut garlic into thin slices.3. Heat oil in a frying pan and fry the chilli, ginger and garlic in the oil. Add the prawns and let fry for a few minutes. Add the chili sauce, lime juice, lobster fund and water. Lut everything simmer. Chop the coriander and garnish with. Serve with the rice.

Föregående inlägg

Kokosmugcake med kiwi

Nästa inlägg

Kryddig pastarätt med salsiccia

Till bloggens startsida

foodporn