CARROTCAKE PANCAKE
Efter att tidigare ha gjort en ugnsbakad morotskakagröt (HÄR) och en micro morotskaka (HÄR) kände jag att det var dags för att göra dessa även i pannkaksform! De blev riktigt smarriga, startade denna valborg utmärkt. INGREDIENSER (1 portion) 1 dl fiberhavregryn/vanliga havregryn 1 dl grovriven morot 1 äggvita eller 1 ägg 1 msk kvarg 1 krm bakpulver ca. ½ msk kanel (mer/mindre beroende på smak)½-1 krm kardemumma (mer/mindre beroende på smak) 1 tsk sötning 1 krm vaniljpulver/1 tsk vaniljsocker ca. 1 ½ msk mjölk Grovriv moroten (använd 1 dl, spara resten till t.ex. topping). Blanda samman alla ingredienser till en tjock smet och stek till pannkakor på medelhög värme. Servera med vaniljyogurt/kvarg eller grekisk yogurt med vaniljpulver eller färdig vaniljkvarg. CARROTCAKE PANCAKES (1 portion) 1 dl fiberoats or regular oats 1 dl grated carrot 1 egg 1 tbsp quark 1 pinch of bakingpowderabout ½ tbsp cinnamon (more/less depending on taste)½-1 pinch of cardamom (more/less depending on taste) 1 tsp sweetner (honey, agave, stevia, sugar..) 1 pinch of vanillapowder/1 tsp vanillasugar about 1 ½ tbsp. milk Great the carrot (use only 1 dl, save the rest for example topping). Mix all the ingredients to a thick batter and fry to pancakes at medium heat. Serve with vanillayogurt/quark or greek yogurt with vanillapowder or bought vanillaquark. Johanna