
CARROTCAKE PANCAKE
Efter att tidigare ha gjort en ugnsbakad morotskakagröt (HÄR) och en micro morotskaka (HÄR) kände jag att det var dags för att göra dessa även i pannkaksform! De blev riktigt smarriga, startade denna valborg utmärkt.
INGREDIENSER (1 portion)
1 dl fiberhavregryn/vanliga havregryn
1 dl grovriven morot
1 äggvita eller 1 ägg
1 msk kvarg
1 krm bakpulver
ca. ½ msk kanel (mer/mindre beroende på smak)
½-1 krm kardemumma (mer/mindre beroende på smak)
1 tsk sötning
1 krm vaniljpulver/1 tsk vaniljsocker
ca. 1 ½ msk mjölk
Grovriv moroten (använd 1 dl, spara resten till t.ex. topping). Blanda samman alla ingredienser till en tjock smet och stek till pannkakor på medelhög värme. Servera med vaniljyogurt/kvarg eller grekisk yogurt med vaniljpulver eller färdig vaniljkvarg.
CARROTCAKE PANCAKES (1 portion)
1 dl fiberoats or regular oats
1 dl grated carrot
1 egg
1 tbsp quark
1 pinch of bakingpowder
about ½ tbsp cinnamon (more/less depending on taste)
½-1 pinch of cardamom (more/less depending on taste)
1 tsp sweetner (honey, agave, stevia, sugar..)
1 pinch of vanillapowder/1 tsp vanillasugar
about 1 ½ tbsp. milk
Great the carrot (use only 1 dl, save the rest for example topping). Mix all the ingredients to a thick batter and fry to pancakes at medium heat. Serve with vanillayogurt/quark or greek yogurt with vanillapowder or bought vanillaquark.
Johanna