Bounty rutor
Testade att baka bountyrutor idag och det var det godaste jag någonsin ätit! Åhhh, detta måste verkligen testas. Ska ta med och bjuda mig tjejor imorgon, de är väldigt mäktiga så det är knappt att man orkar en hel ruta. Men det var så himla gott! Detta blir nya favoriten!
Botten
3 ägg
4 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 g smör
2 dl kokande vatten
Kokoskräm
225 g smör
4 dl florsocker
2 ägg
1 påse kokos (ca 200 g)
Garnering
200 g ljus choklad
1/2 msk olja
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i äggblandningen. Smält smöret och koka upp vattnet i samma kastrull. Tillsätt den varma blandningen i bunken. Vispa ihop till en smet. Smörj och bröa en långpanna, ca 24 x 30 cm. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 20–25 min. Kokoskräm, Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, ägg och kokos. Kyl kakan i frysen i ca 30 min när den svalnat efter gräddningen. Bred på kokoskrämen på chokladbotten. Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner oljan. Bred ut chokladen över kokosfyllningen och låt den stelna.
Förvara kakan i kylskåp.
/Moa