
Bounty muffins
Emelie gjorde för ett tag sedan kokos-och chokladgodis (RECEPT) som jag tyckte verkade supersmarrigt, så idag prövade jag på att göra en egen variation av dessa och det blev faktiskt riktigt bra måste jag säga.
Bounty choklad (2 st muffins)
60 g valfri choklad (Jag använde 70% men man kan självklart minska på mängden choklad eller kakaohalt om man inte vill ha så mycket chokladsmak eftersom att det blir rätt mycket)
2 msk kokosolja
4 msk kokosflingor
2 msk "torr" sötning (socker, stevia, vaniljsocker, sukrin...)
4-5 msk vatten
2 st muffinsformar
1. Smält hälften (30g) av chokladen i micron eller över ett vattenbad.
2. Ställ fram två muffinsformar. Fördela den smälta chokladen i de två formarna som ett första grundlager.
3. Ta fram en kastrull och sätt på plattan på ganska låg värme (4-5:an hade jag på). Häll ner kokosoljan, kokosflingorna, sötningen och vattnet. Rör tills konsistensen blivit till en fast massa, men rör konstant under uppvärmning för att det inte ska brännas fast.
4. När konsistensen på smeten blivit fast tar du ut muffinsformarna ur frysen och fördelar kokossmeten till de både formarna som ett nytt lager ovanpå chokladen. Ställ in i frysen.
5. Smält sedan resterande hälften av chokladen i micron eller över ett vattenbad och fördela chokladen i de båda formarna genom att täcka kokossmeten.
6. Ställ in i frysen igen och låt stå minst 30 minuter eller tills den stelnat. När den stelnat kan du ställa den i kylen ett tag innan servering istället!
Johanna