Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
  • Kategorier
    • Frukost
    • Lunch
    • Middag
    • Mellis
    • Dessert
    • Tips
    • Bröd
    • Veckans recept
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • September2017
    • Maj2017
    • Mars2017
    • November2016
    • Oktober2016
    • September2016
    • Juli2016
    • Juni2016
    • Maj2016
    • April2016
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

18 års tårta

Vår tidigare medlem Moa fyllder 18 år idag, och det firades självklart med tårta i skolan. 

Ingredienser
tårtbotten (antigen köper du färdiga, som jag gjorde eller så gör du egna)
2-3 dl vispgrädde
1 banan
3 dl tinade hallon
2 paket av godiset "Fingers"
½ paket små marshmallows
lite strössel eller annan dekoration
lite karamelfärg
chokladmousse
100 gram block choklad
2 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Börja att göra chockadmoussen, smält chokladen i en vattenbad och låt svalna lite. Vispa grädden rätt hård. Häll ner den smälta chokladen i grädden och blanda väll. Ställ in i kylskåpet i 30 min. 
2. Vispa grädden till tårtan(om man vill lägg i lite karamelfärg)
3. Lägg först en tårtbotten som grund. 
4. Skär bananen i bitar och lägg därpå. Lägg även över de tinade hallonen.
5. Lägg en till tårtbotten över och på det lagret ska chokladmoussen strös över.
6. På med en till tårtbotten, och strö över grädden. 
7. Dekorera tårtan, vi tog fingers runt hela och toppade över med marshmallows och strössel. 
8. Servera och njut!

Ingredients
3 cake bases
2-3 dl heavy cream
1 banana
3 dl raspberries
2 packages of the candy "Fingers"
½ package small marshmallows
some sprinkles or other decorations
chocolate mousse
100 grams chocolate
2 dl whipping cream

How to do:
1. Make the chocolate moussen, melt the chocolate in a water bath and let cool slightly. Whip the cream right hardware. Pour the melted chocolate into the cream and mix. Set in the fridge for 30 minutes.
2. Whip the cream to the cake
3. First put a cake base as its foundation.
4. Cut the banana into chunks and place on the cake base. Add the thawed raspberries on it too.
5. Add another cake base over and place the chocolate mousse.
6. Put on the last cake base, and sprinkle over the cream.
7. Decorate the cake, we took the finger around all over and topped with marshmallows and sprinkles.
8. Serve and enjoy!

 

Sofie

2013-09-20
0kommentarer

Fler inlägg

Herregud!irsa
Veckans MenyMeny
Hej hej. ellery
Provisorisk uppdatering linneanss

18 års tårta

Vår tidigare medlem Moa fyllder 18 år idag, och det firades självklart med tårta i skolan. Ingrediensertårtbotten (antigen köper du färdiga, som jag gjorde eller så gör du egna)2-3 dl vispgrädde1 banan3 dl tinade hallon2 paket av godiset "Fingers"½ paket små marshmallowslite strössel eller annan dekorationlite karamelfärgchokladmousse100 gram block choklad2 dl vispgräddeGör så här:1. Börja att göra chockadmoussen, smält chokladen i en vattenbad och låt svalna lite. Vispa grädden rätt hård. Häll ner den smälta chokladen i grädden och blanda väll. Ställ in i kylskåpet i 30 min. 2. Vispa grädden till tårtan(om man vill lägg i lite karamelfärg)3. Lägg först en tårtbotten som grund. 4. Skär bananen i bitar och lägg därpå. Lägg även över de tinade hallonen.5. Lägg en till tårtbotten över och på det lagret ska chokladmoussen strös över.6. På med en till tårtbotten, och strö över grädden. 7. Dekorera tårtan, vi tog fingers runt hela och toppade över med marshmallows och strössel. 8. Servera och njut! Ingredients3 cake bases2-3 dl heavy cream1 banana3 dl raspberries2 packages of the candy "Fingers"½ package small marshmallowssome sprinkles or other decorationschocolate mousse100 grams chocolate2 dl whipping cream How to do:1. Make the chocolate moussen, melt the chocolate in a water bath and let cool slightly. Whip the cream right hardware. Pour the melted chocolate into the cream and mix. Set in the fridge for 30 minutes.2. Whip the cream to the cake3. First put a cake base as its foundation.4. Cut the banana into chunks and place on the cake base. Add the thawed raspberries on it too.5. Add another cake base over and place the chocolate mousse.6. Put on the last cake base, and sprinkle over the cream.7. Decorate the cake, we took the finger around all over and topped with marshmallows and sprinkles.8. Serve and enjoy!   Sofie

Föregående inlägg

Choklad och kokos proteinplättar

Nästa inlägg

Hallon & kokosmugcake

Till bloggens startsida

foodporn