
Denna vecka har Olivia skickat in ett riktigt bra recept på hemmagjord strawberry cheesecake glass! Glassen går att ätas till frukost, mellanmål eller som nyttigare dessert och vi tyckte verkligen att det var otroligt påhittigt. Den verkar supergod och vi längtar tills vi kan testa på den själva, tack för ditt recept Olivia!
INGREDIENSER
1 äggvita
½ dl naturell yogurt
½ dl vaniljyogurt
2 msk kvarg/turkisk yogurt/grekisk yogurt
Lite sötning (honung, stevia, agave, socker..)
Lite vaniljpulver/vaniljsocker/vaniljessens
1 eller valfritt antal digestivekex
Jordgubbar
Vispa äggvitan och blanda samman med yogurten, kvargen/turkisk-grekiskyogurt, lite sötning och lite vanilj i en skål. Toppa med varma jordgubbar (värms i micron eller på spisen) och krossade digestivekex. Förvara antingen i frysen över natten eller bara någon timme i frysen. Olivia själv rekommenderar att bara låta den stå inne någon timme för att låta det tjockna ihop.
Vill du att ditt recept ska visas på bloggen nästa måndag? Skicka då in en bild och recept till emeliejohannamoasofie@hotmail.com. Självklart får du med blogg en länk i inlägget. Kram!
Veganska bananpannkakor
Det går alldeles utmärkt att göra goda pannkakor om man inte äter ägg eller om man saknar det hemma i kylskåpet :)
INGREDIENSER (för 1 person):
Havregryn 2 dl
Valfri mjölk, t.ex. mandelmjölk eller havremjölk 1 dl
Banan 1 st
Salt
Olja att steka i, t.ex. olivolja eller kokosolja
1. Mixa havregrynen tillsammans med lite salt i en mixer.
2. Tillsätt mjölk och mixa igen.
3. Skär upp bananen i mindre bitar och mixa sedan tillsammans med resten av degen.
4. Stek mindre pannkakor på svag värme.
Emelie