





LITE MAT.
Det var länge sedan jag lade upp bilder på mat. Då tycker jag det är passande att jag gör precis detta när jag denna dag har varit extra kreativ med min matlagning. Till lunch gjorde jag ugnsbakad lax med fetaost och soltorkade tomater, och till detta ett berg med broccoli. Väldigt enkelt, väldigt smalt, väldigt gott. När jag flyttade till Örebro lovade jag mig själv att inte slarva med maten och hamna i nudlar-och-köttbulle-träsket. Jag vill laga mat! Sedan behöver det inte vara svårlagat.
Till middag blev det rostasbiff med potatisgratäng i portionsform och brysselkål. Det här med portions-gratäng var någonting nytt för mig, vilket visade sig när gratängen började välla ut över sidorna... men jag hade varit smart och ställt den lilla grytan i en form (i förebyggande syfte) så det gjorde inte så mycket. Jag tyckte att jag tagit till tillräckligt med marginal, men till nästa gång vet jag att det måste vara ännu mer (eller rättare sagt ännu mindre i grytan) för att det inte ska koka över. Det blev i alla fall väldigt gott. Jag varvade potatis med en blandning på grädde, mjölk, keso, vitlök, salt och peppar. Det skadar ju aldrig att lyxa till det en fredagkväll.
Trevlig helg!!