
Ljus kladdkaka med kolaswirl al'a LCHF!

En ljus saftig kladdkaka toppad med seg knäckig kolaswirl blev vårt smarriga sällskap till söndagsmyset idag! SÅ farligt god och otroligt enkel att göra! Här kommer mitt recept :)
Följ mig gärna på instagram: @evelinasvarld
Recept på ljus kladdkaka med kolaswirl al'a LCHF:
Kolasås:
1 dl sukrinmelis
1 dl fibersirap clear
2½ dl grädde
20 gram smör
Koka upp allting i en kastrull och låt sedan stå och småkoka i ca 30-50 minuter tills kolan blir seg, rör runt ibland så det inte bränner fast. Under tiden kolasåsen står och småkokar börjar du med kladdkakan.
Kladdkaka:
150 g smält smör
2 dl mandelmjöl
½ dl sukrinmelis
1 krm vaniljpulver
1 nypa salt
3 ägg
Smält smöret i en kastrull, ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna, blanda samman med sked till en jämn och slät smet. Smöra och bröa en 24 cm springform med mandelmjöl (samma teknik som skorpmjöl) och häll ner smeten i formen, ringla den färdiga kolasåsen i en tunn stråle över smeten och grädda kakan på 175 grader i ca 4-6 minuter. Låt kakan stå i kylskåp tills kolan stelnat till önskad konsistens, toppa sedan med färska hallon (eller andra valfria bär) och servera förslagsvis med vispad grädde.
ca 10-12 bitar