Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
EvelinasVärld
  • EvelinasVärld
  • LCHF bröd/bullar
  • LCHF efterrätter och godsaker
  • LCHF mat
  • Instagram
  • LCHF JUL
  • LCHF påsk
  • Arkiv
    • Augusti2019
    • Juli2019
    • Juni2019
    • Maj2019
    • April2019
    • Mars2019
    • Februari2019
    • Januari2019
    • December2018
    • November2018
    • Visa hela arkivet

Ljus kladdkaka med kolaswirl al'a LCHF!

4 augusti 2019
Fibersirap clear hittar du >HÄR<

En ljus saftig kladdkaka toppad med seg knäckig kolaswirl blev vårt smarriga sällskap till söndagsmyset idag! SÅ farligt god och otroligt enkel att göra! Här kommer mitt recept :)

Följ mig gärna på instagram: @evelinasvarld

Recept på ljus kladdkaka med kolaswirl al'a LCHF:
Kolasås:
1 dl sukrinmelis
1 dl fibersirap clear
2½ dl grädde
20 gram smör

Koka upp allting i en kastrull och låt sedan stå och småkoka i ca 30-50 minuter tills kolan blir seg, rör runt ibland så det inte bränner fast. Under tiden kolasåsen står och småkokar börjar du med kladdkakan.

Kladdkaka:

150 g smält smör
2 dl mandelmjöl
½ dl sukrinmelis
1 krm vaniljpulver
1 nypa salt
3 ägg

Smält smöret i en kastrull, ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna, blanda samman med sked till en jämn och slät smet. Smöra och bröa en 24 cm springform med mandelmjöl (samma teknik som skorpmjöl) och häll ner smeten i formen, ringla den färdiga kolasåsen i en tunn stråle över smeten och grädda kakan på 175 grader i ca 4-6 minuter. Låt kakan stå i kylskåp tills kolan stelnat till önskad konsistens, toppa sedan med färska hallon (eller andra valfria bär) och servera förslagsvis med vispad grädde.

ca 10-12 bitar

5kommentarer
10

Ljus kladdkaka med kolaswirl al'a LCHF!

Fiber Syrup, Clear, 450g En ljus saftig kladdkaka toppad med seg knäckig kolaswirl blev vårt smarriga sällskap till söndagsmyset idag! SÅ farligt god och otroligt enkel att göra! Här kommer mitt recept :)Följ mig gärna på instagram: @evelinasvarldRecept på ljus kladdkaka med kolaswirl al'a LCHF:Kolasås:1 dl sukrinmelis1 dl fibersirap clear2½ dl grädde20 gram smörKoka upp allting i en kastrull och låt sedan stå och småkoka i ca 30-50 minuter tills kolan blir seg, rör runt ibland så det inte bränner fast. Under tiden kolasåsen står och småkokar börjar du med kladdkakan.Kladdkaka:150 g smält smör2 dl mandelmjöl½ dl sukrinmelis1 krm vaniljpulver1 nypa salt3 ägg Smält smöret i en kastrull, ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna, blanda samman med sked till en jämn och slät smet. Smöra och bröa en 24 cm springform med mandelmjöl (samma teknik som skorpmjöl) och häll ner smeten i formen, ringla den färdiga kolasåsen i en tunn stråle över smeten och grädda kakan på 175 grader i ca 4-6 minuter. Låt kakan stå i kylskåp tills kolan stelnat till önskad konsistens, toppa sedan med färska hallon (eller andra valfria bär) och servera förslagsvis med vispad grädde. ca 10-12 bitar

Nästa inlägg

Nötig LCHF limpa!

Till bloggens startsida

EvelinasVärld