Sommarmiddag
Varma dagar vill jag ha något svalt och lättsmält att äta, men det ska ändå smaka. Den här nudelsalladen gör jag oftast med glasnudlar, men nu råkade det bli vanliga äggnudlar. Och linsbiffarna har jag gjort i många, många år. Förr var man tvungen att koka sina egna linser, nu finns det att köpa i konserv. Så lätt och smidigt! Nudelsallad med linsbiffar: 4 port Nudlar, 1 pkt Ingefära, färsk, riven Lime, rivet skal av 1 lime Röd chili, 1 st Vitlök, 1 klyfta Rapsolja, 1-2 tsk Broccoli, 1 stånd Morot, 1-2 st skalade och slantade Purjolök, ca 10 cm Cocktailtomater, ca 10 st, klyvna på mitten Kokta linser, 1 förpackning, avrunna Gul lök, 1 st, skalad och hackad Salt och peppar Kokt potatis, 1 st Ströbröd, ca 0,5- 1 dl. 1. Koka nudlarna enligt instruktioner på förpackningen. 2. Skala och krossa vitlök, riv limeskalet och skiva eller hacka chili. Blanda i en skål med oljan. 3. Fräs den slantade moroten, broccolibuketterna och purjon några minuter. De ska bara mjukna lite men inte få bort tuggmotståndet helt. Salta och peppra. Blanda ner grönsakerna i skålen med olja, chili, lime och vitlök. Blanda i de kluvna tomaterna. 4. Lägg avrunna linser, hackad gul lök, kokt potatis, salt och peppar i matberedare. Kör tills det gått samman. Lägg i ströbröd tills du får en tjock smet som kan formas till biffar. Smeten ska inte vara kompakt, biffarna ska vara lite lösa i konsistensen före du steker dem. Smaka gärna av och krydda lite mer med det du känner för. 5. Stek biffarna i lite olja, några minuter på varje sida. 6. Vänd ner de avrunna nudlarna i oljan med smaksättare och grönsaker. Det är lättast att vända runt med händerna så att kryddor och ngrönsaker fördelas jämnt i nudlarna.7. Sätt dig ute i solen och ät!