Picknick i skogen
Som vanligt vaknade jag tidigt i dag. Nu börjar mörkret komma och det är så mysigt att inte behöva rusa i väg till jobbet. Jag kan sitta i lugn och ro, tända levande ljus och läsa tidningen samtidigt som jag dricker en kanna te. Det var en vacker morgon i dag och jag förstod att det skulle bli fint ute idag, Jag och min man bestämde oss för att ta en långpromenad i skogen. Det är bäst att passa på nu att njuta av solen. Snart går vi in i november och ibland ser man inte solen på flera veckor under vinterhalvåret.Dagens meny: Frukost: 1/2 rågkuse med 1 kokt ägg och tre bitar ansjoviskryddad sill, 1 apelsinLunch: LaxsandwichMellanmål: Middag: Lammstek med klyftpotatis och västerbottenkräm Frukost med ägg och sill, 1 apelsin Ca 225 kcal En vacker utsikt till lunchen. Man ser sjön långt där borta. Laxsandwich:4 portGrovt bröd, 8 skivKokt ägg, 2 stLax, varmrökt, 170 gLätt Cremefraiche, 2 mskMajonnäs, 1 mskGräslök, 1 mskBregott1 Koka äggen2 Mosa ägg och finfördela laxen, blanda med cremefraiche och majonnäs. Klipp i gräslök och smaka av om du vill ha salt eller peppar. Tänk på att laxen är ganska salt i sig själv.3 Stryk ett tunt lager Bregott på alla brödskivor. Det är för att skydda brödet från fukten i fyllningen, så det inte blir sunkigt.4 Fördela blandningen på 4 brödskivor och täck med en annan.ca 390 kcal/ port