
SCAMPI E SPINACI

Söndagsmiddagen idag blev godare än någonsin, scampi e spinaci. Ni känner säkert igen det från vapiano, men det var Emmsan och Fanny som tipsade mig, och det är gudomligt gott och enkelt att göra. TESTA!!
Det du behöver är:
- 1 påse färsk spenat
- Ca 20 scampi (jag hade vannameiräkor, minst lika gott)
- 1 kruka färsk basilika
- 1 dl riven parmesan
- 1 röd chili
- 20 pinjenötter
- 3-4 vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 2 dl matlagningsgrädde
- Salt och peppar
- Färsk linguine, 4 portioner
Gör såhär:
STEG 1. Börja med att göra ihop basilikapesto. Mixa basilika, pinjenötter, riven parmesan, skalade vitlöksklyftor och olivolja. Tillsätt salt och peppar. Peston ska vara lös men binda all olja.
STEG 2. Koka pastan!
STEG 3. Hacka 2 vitlöksklyfta och chilin och fräs det i lite olivolja. När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa någon minut.
STEG 4. Häll på pesto och låt fräsa nån minut. Häll sedan på grädden och låt det sjuda.
STEG 5. Salta och peppra så mycket som behövs, lägg i spenaten, pastan och blanda runt.
Toppa sen med parmesan och körsbärstomater. DONE!
Receptet hittade jag HÄR.