Gluten free & healthy Granola
This granola is gluten free and free from refined sugar, and it tastes great! The cinnamon, coconut oil and maple syrup gives this nutty granola a sweet taste that is secretly good for you.
INGREDIENTS
1 cup rolled oats
1/4 cup roughly chopped cashew nuts
1/4 cup roughly chopped hazelnuts
1/4 cup sesame seeds
1/4 cup linseeds
2 tbs coconut flakes
1 tbs chia seeds
2 tsp cinnamon
2 tbs melted coconut oil
1 1/2 tbs pure maple syrup
1. Set the oven to 257 F.
2. Stir together all dry ingredients in a bowl. Add maple syrup and coconut oil and stir so that the oil and syrup mixes with everything.
3. Spread the granola evenly over a baking pan cover with a baking sheet.
4. Put in the oven for 30-40 minutes, shake the granola after half the time.
5. Take the granola out from the oven and let cool. Keep in an airtight container.
INGREDIENSER
1 cup ( 2,4 dl ) havregryn
1/4 cup ( 4 msk ) grovt hackade cashewnötter
1/4 cup ( 4 msk ) grovt hackade hasselnötter
1/4 cup ( 4 msk ) sesamfrön, vita
1/4 cup ( 4 msk ) linfrön
1-2 msk kokosflingor
1 msk chiafrön
2 tsk kanel
2 msk smält kokosolja
1 1/2 msk ren lönnsirap
Värm ugnen till 125 grader.
Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Häll ned lönnsirapen och kokosoljan och rör så allt blandas väl.
sprid ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i 30 - 40 minuter och vänd på granolan efter halva tiden.
ta ut ur ugnen och låt svalna. Förvara i en lufttät burk.
TIPS: häll upp en skål med mandelmjölk och tillsätt några skedar granola, MUMS.