
ÄRTPESTO
I måndags lagade jag en ny höjdarrätt då den fick betyget "skriv in det i receptboken så går det lätt att laga igen" av min karl och då vet jag att det blev lyckat. Det blev ärtpesto, med bönpasta, grönsaker, fetaost och stekt bacon till för den som ville ha. Det blev så himla gott. Jag mixade 500 gram ärtor som jag kokat upp i buljong med två vitlöksklyftor ca en deciliter hackade mandlar, godtycklig mängd solrosfrön, lite ost och olivolja med örtsalt, peppar, salt och vitpeppar. Jag hade Coops recept som inspiration från deras senaste nummer (klick) av Mersmak! Funkar för den som föredrar vegetasiskt, vilket är en stor del av min kompisskara, och den som vill ha kött till. Stort plus att det var enormt mättande och att matlådorna blev många!
JANUARI 2018
Hej vänner. Ett år av livet gick otroligt snabbt. Jag har inte reflekterat, förrän nu. Vi börjar med januari, som jag och Emma inledde på Hawaii. Vi såg så mycket fint. Det är nog det vackraste jag sett. Saknar känslan, ljuden, lugnet och klimatet, vyerna varje dag. Och ibland saknar jag tyskarna som vi var där med. Fina grappar. Tillsammans gjorde vi makalösa vandringar, timtals, leriga, farliga, läskiga, och roliga. Låter bilderna få tala för sig.