Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Min blogg
  • Min blogg
  • Kategorier
    • Mat
    • Bakning
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Augusti2021
    • Maj2021
    • November2020
    • Oktober2020
    • September2020
    • Augusti2020
    • Visa hela arkivet

Laxlasagne med spenat

En annorlunda lasagne men tyckte den var god. Mycket enkel att göra också vilket är ett plus. Recept från https://paulas.me/pulkans-lack...

Ingredienser för 5 portioner:

500g spenat

2 pressade vitlöksklyftor

3 msk vetemjöl

7 dl mjölk

1 msk rivet citronskal

1 msk citronjuice

150 g fetaost (använde dock 200 g)

500 g skinnfri laxfilé

300 g lasagneplattor (använde 400 g färska plattor, stod att det var lagom för 4 port.)

Salt 

Peppar

Smör

Dags att laga:

Sätt på ugnen på 250 grader och smörj en form med smör.

Hacka vitlök och sätt på plattan när vitlöken är hackad. Fräs spenat och vitlök i smör i några minuter. Pudra med vetemjöl och häll i mjölken lite i taget. Låt stuvningen koka upp. Jag fick aldrig till rätt konsistens på stuvningen så hade kanske behövt lite mer mjöl eller låtit det koka längre. När stuvningen kokat upp så tillsätt citronskal, salt och peppar. Smula ned hälften av fetaosten i stuvningen. Jag smulade då ner ca 100g, lite mer än receptet sa.

Skär laxen i tärningar och blanda med citronjuice, salt och peppar. Varva sen lasagneplattor, lac och spenatstuvning i formen. Börja och avsluta med stuvningen innan den sista fetaosten smulas på. 

Grädda i ugnen i ca 35 minuter.

Tänk på: Jag la lasagneplattor i botten, inte en bra idé. Fastnade mycket i botten då. Få också lite tjockare konsistens på stuvningen, nu var den lite för rinning. Var inte försiktig med saltet heller, saltade för lite.

12 augusti 2020 kl 07:42
0kommentarer

Laxlasagne med spenat

En annorlunda lasagne men tyckte den var god. Mycket enkel att göra också vilket är ett plus. Recept från https://paulas.me/pulkans-lack... Ingredienser för 5 portioner: 500g spenat 2 pressade vitlöksklyftor 3 msk vetemjöl 7 dl mjölk 1 msk rivet citronskal 1 msk citronjuice 150 g fetaost (använde dock 200 g) 500 g skinnfri laxfilé 300 g lasagneplattor (använde 400 g färska plattor, stod att det var lagom för 4 port.) Salt  Peppar Smör Dags att laga: Sätt på ugnen på 250 grader och smörj en form med smör. Hacka vitlök och sätt på plattan när vitlöken är hackad. Fräs spenat och vitlök i smör i några minuter. Pudra med vetemjöl och häll i mjölken lite i taget. Låt stuvningen koka upp. Jag fick aldrig till rätt konsistens på stuvningen så hade kanske behövt lite mer mjöl eller låtit det koka längre. När stuvningen kokat upp så tillsätt citronskal, salt och peppar. Smula ned hälften av fetaosten i stuvningen. Jag smulade då ner ca 100g, lite mer än receptet sa. Skär laxen i tärningar och blanda med citronjuice, salt och peppar. Varva sen lasagneplattor, lac och spenatstuvning i formen. Börja och avsluta med stuvningen innan den sista fetaosten smulas på.  Grädda i ugnen i ca 35 minuter.Tänk på: Jag la lasagneplattor i botten, inte en bra idé. Fastnade mycket i botten då. Få också lite tjockare konsistens på stuvningen, nu var den lite för rinning. Var inte försiktig med saltet heller, saltade för lite.

Föregående inlägg

Vit chokladpaj med färska jordgubbar

Nästa inlägg

Brynt smörbrownie med havssalt

Till bloggens startsida

Min blogg