



Bailys
Gjorde egen Baileys för första gången lagomt till nyår. Hittade ett recept på en kak- och baksida på facebok som såg ut så här.
4 dl whiskey
2,5 dl grädde
4 msk snabbkaffe pulver
1 tsk vanilj socker
1/2 dl chokladsås
1 burk kondenserad mjölk.
Jag ändrade lite och tog osötad kondenserad mjölk och bytte ut chokladsåsen mot lite kakao och några rader smält sockerfri mjölkchoklad. Jag sötade med sukrin melis (erythritol i florsocker form) och stevia). Och vaniljsocker blev lite äkta vanilj istället (extrakt på flaska)
Värmde på allt och vispa samman. När det svalnat så blandade jag i whiskyn. Lät stå nån dag (men var faktiskt god redan omgående. )
Blev gott! Fast lite starkt tyckte jag. Nästa gång ska jag minska på whiskyn till ca 3 dl.
Skål och god fortsättning på 2014!!