
















Bananplättar
Mamma har länge redan ätit dessa men ingen
i familjen har riktigt brytt sig om att smaka på dem.
Förra veckan doftade det såå gott i köket att jag
helt enkelt måste smaka. Och guuud vad gott det var!
Detta är dessutom ett lchf-recept, och för icke-lchf'are
så är det i allmänhet bara nyttigt! Både vitaminer och proteiner.
Bananplättar är det alltså jag talar om!
Till detta behöv du endast en väl mogen banan (destu mognare
destu bättre), två ägg, kardemumma, fett att steka i
och gärna blåbär och grädde.
Du mosar bananen, kläcker i de två äggen och vispar tills det
är en jämn "smet" (alltså att bananen och äggen är blandade).
Sedan lägger du i kardemumma. Själv gillar jag att lägga till frysta
blåbär i själva smeten, de smälter så gott när man sedan steker
plättarna. Efter att du lagt till det så är det klart att steka!
Vispa grädde och tina upp blåbär som du sedan lägger på
de färdiga plättarna.
SÅ GOTT.
- Amanda -