Kladdkaka med kolafrosting, jordnötter & choklad
Igår fick jag för mig att jag skulle baka, det är inte något som egentligen händer så ofta men jag har haft ett riktigt sug på att baka nu ett tag. Jag har en kollega som brukar ha med sig hembakat varje fredag och hon är så duktig, så jag fick inspiration från henne. Därför ställde jag mig och gjorde denna otroliga kladdkaka med kolafrosting, jordnötter och choklad (recept längre ner här i inlägget). Däremot fuskade jag lite, kladdkakans dag är ju egentligen idag men jag tog med mig denna upp till min pappa och hans fru igår. Ibland är det så mysigt att bara lyxa till det lite mitt i veckan. Så jag, min sambo, pappa och hans fru satt och hade det riktigt mysigt igår kväll. Otroligt god blev kladdkakan dessutom, man vet aldrig när jag bakar, det kan gå hur som helst. Kladdkaka 100 g smör 2 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 0.5 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt Frosting 100 g philadelphiaost 2 dl vispgrädde 1.5 dl kolasås Topping Jordnötter Marabou mjölk chokladGör såhär:Kladdkaka:Först och främst sätter du på ugnen på 175°c och smöra sedan in en form som har avtagbar kant (20 cm).Börja med att röra ihop ägg och socker, tillsätt sedan de torra ingredienserna och till sist smält smöret och häll i det i smeten. Rör ihop tills smeten är klumpfri. Häll ner smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca.16 minuter. Ställ sedan in i fryser i en timme.FrostingVispa Philadelphia ost och vispgrädde med elvisp tills den är fast, häll sedan i kolasåsen. Häll sedan på frostingen på kladdkakan (som varit i frysen) och dekorera med valfri topping. Jag använde mig av salta jordnötter och Marabou mjölk choklad. Jag tog även lite extra kolasås uppe på nötterna.