Recept Till Ingefärsflarn!
Dom flesta recept som jag gör är mjölkfria och detta recept är ett av dom.
I receptet står det att det ska bli 20 st men de beror ju på hur stora man rullar dom, för mig blev det 11 st iallafall!. (:
Ugns temp: 200 grader Varmluft: 175 grader
( inte nämnt det förut men jag har en vanlig ugn så jag kör på 200 grader!, men för er andra som har varmluft så kan det vara bra å veta den temp (: )
Ingredienser
50 g margarin eller smör
½ dl socker
½ tsk ingefära
½ tsk vanilj socker
3/4 dl vetemjöl
Rör matfett, socker, ingefära & vaniljsocker smidigt. Tillsätt mjölet & arbeta ihop degen. Bred ut smeten på en smord & mjölad plåt (eller ta bakplåtspapper som jag gjorde, kanske inte blir bra färg på dom då men goda för de) till runda kakor 7 cm i diameter. ( Rulla dom i den storleken som du vill men dom flyter ut ganska mkt på plåten) Grädda kakorna mitt i ugnen ca 5 min ha gärna koll på dom efter 5 min om ni vill ha mer färg på dom fast man ska ej ha dom inne så länge kanske nån minut längre. Lossa kakorna med en vass kniv. Böj dom "genast" eller rulla ihop dom.
Jag gjorde dessa tecken vid " genast" man kan vänta nån minut eftersom som är så tunna å kan gå sönder om man tar dom på en gång så man får vara med å kolla när man kan ta dom man ska inte vänta för länge för då hinner dom stelna men lycka till om ni ska göra dessa! (:
Jag använde mig av denna bok :
Hoppas det smakar bra om ni ger er på ! :) // Jennifer