Recept Till Grahamsbröd med surdeg! Dag 1.
Dom flesta recept som jag gör är mjölkfria och detta recept är ett av dom.
Dag 1 på bakningen av Grahamsbröd med surdeg!
Blir ett bröd av denna sats
En bra deg för alla surdegsnybörjare. Den lätta surdegen är lättare att lyckas med än en traditionell surdeg utan jäst. Dessutom behöver den bara göras en dag i förväg, och brödet jäser bara en gång.
Ingredienser
15 g jäst
1½dl grahamsmjöl (100 g)
2 dl lätt fil
Jag använder mig av denna " fil" som är mjölkfri. Första gången med denna så man får se hur de blir!
Dag 1 : Blanda ingredienserna till surdegen, täck burken löst med plastfolie & låt stå i rumstemperatur ett dygn
Klart! Nu så får den stå i rumstemperatur till ca 14 imorgon ! :D Sen blir det äntligen brödbakning! :D
Hoppas det smakar bra om ni ger er på ! :) // Jennifer