Recept Till Glutenfria Snoddas!
Dom flesta recept som jag gör är mjölkfria och detta recept är ett av dom, använde gluten mjöl denna gång! :) receptet är lika som de vanliga förutom gluten fria mjölet dåda, men dom blev goda! De blev uppätna samma dag! :P
30 - 35 bitar.
Ugnstemp : 175 Grader, Varmluft : 175 Grader.
150 g margarin
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4½ vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
Glasyr :
75 g margarin
2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3½ florsocker
Garnering:
Strössel .
Smält matfettet & låt det svalna. Vispa ägg& socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet. Häll smeten i en smord & bröad långpanna, 30x40 ( eller ta det ni har hemma). Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Låt kakan svalna. Smält under tiden matfettet till glasyren. Till sätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred glasyren på kakan. Strö riktigt med strössel. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Denna bok använde ja mig av :
Och detta glutenmjölet :
Hoppas det smakar bra om ni ger er på ! :) // Jennifer