Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Svett, träning & en massa hälsotjat.
  • Svett, träning & en massa hälsotjat.
  • Kategorier
    • Träning & Hälsa.
    • Kost.
    • Recept.
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • November2014
    • Augusti2014
    • Juli2014
    • Juni2014
    • Maj2014
    • April2014
    • Mars2014
    • Februari2014
    • Januari2014
    • December2013
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Ugnsrostade nötter.

Jag är, som ni säkert märkt, ett stort fan av nötter. Naturella, saltade, rostade, i bars eller bara en näve när suget slår till. När som helst och hur som helst.
Det som är en gemensam nämnare för alla gottigheter man kan göra med nötter är att jag allra helst tillagar dem själv. Ska de rostas, saltas etc. så gör jag det på egen hand. Dels för att jag tycker om att stå i köket och känna mig lite pysslig sådär, dels för att jag vet vad som händer och vad nötterna innehåller. Det vill säga inga läskiga E-ämnen eller liknande.



Att ugnsrosta nötter är väldigt enkelt och fungerar för alla med en ugn och en ugnsplåt.

Jag har använt naturella nötter; sötmandlar, cashewnötter och hasselnötter. Utöver det hällde jag i solrosfrön och pumpakärnor, naturella de med.

Gör så här:
- ta fram en plåt.
- sätt ugnen på 150 grader.
- hacka nötter och frön grovt, alternativt lägg hela direkt på plåten.
- rosta nötter och frön i mitten av ugnen i 10-20 min, beroende på hur pass rostade du vill ha dem.
- avnjut som fredagsgodis eller hacka ner i müsli, använd till bars eller ge bort i en fin burk som julklapp eller present!





15 december 2013 kl 20:41
0kommentarer

Bloggflytt.

Jag har flyttat min blogg till en annan portal, myshowroom.se, efter ett kortare uppehåll med bloggandet. Jag känner att den nya portalen och jag lämpar oss mer för varandra gällande min blogg och dess innehåll. Om du vill så finns jag numera där och tjatar träning, mat och annat flum. 

Tack för den här tiden Devote.

 

/Hanna.

 

http://hannakarlbjork.myshowroom.se/

1 november 2014 kl 12:55
0kommentarer

Ugnsrostade nötter.

Jag är, som ni säkert märkt, ett stort fan av nötter. Naturella, saltade, rostade, i bars eller bara en näve när suget slår till. När som helst och hur som helst. Det som är en gemensam nämnare för alla gottigheter man kan göra med nötter är att jag allra helst tillagar dem själv. Ska de rostas, saltas etc. så gör jag det på egen hand. Dels för att jag tycker om att stå i köket och känna mig lite pysslig sådär, dels för att jag vet vad som händer och vad nötterna innehåller. Det vill säga inga läskiga E-ämnen eller liknande. Att ugnsrosta nötter är väldigt enkelt och fungerar för alla med en ugn och en ugnsplåt. Jag har använt naturella nötter; sötmandlar, cashewnötter och hasselnötter. Utöver det hällde jag i solrosfrön och pumpakärnor, naturella de med.Gör så här: - ta fram en plåt.- sätt ugnen på 150 grader.- hacka nötter och frön grovt, alternativt lägg hela direkt på plåten.- rosta nötter och frön i mitten av ugnen i 10-20 min, beroende på hur pass rostade du vill ha dem. - avnjut som fredagsgodis eller hacka ner i müsli, använd till bars eller ge bort i en fin burk som julklapp eller present!

Föregående inlägg

Havredryck, lealös kropp & CX.

Nästa inlägg

Träningssugen.

Till bloggens startsida

Svett, träning & en massa hälsotjat.