Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Baka två kakor, så kan du äta en och ha kvar den andra.
  • Baka två kakor, så kan du äta en och ha kvar den andra.
  • Kategorier
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • November2013
    • Oktober2013
    • September2013
    • Augusti2013
    • April2013
    • Mars2013
    • Februari2013
    • Januari2013
    • Visa hela arkivet

Banankaka.

Här ska ni få receptet på en, enligt säkra källor, god banankaka. Jag äter inte socker just nu, så därför åt jag inte. Tur då att man har en kille hemma som mer än gärna ställer upp!

 

Dessa ingredienser använde jag: 

 

 

2 st stora övermogna bananer 
50 gram smör
2 ägg
1 dl socker
1 dl sukrin (skippa om du vill och kör på 2 dl socker)
3 dl dinkelsikt
0,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

 

 

Smält smöret, ställ det sedan åt sidan och låt svalna.

 

 

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. 

 

 

Vispa ägg och socker poröst. 

 

 

Blanda smeten och de torra ingredienserna och tillsätt sedan smör, mosade bananer och mjölk.

 

 

Smörj en form och bröa med ströbröd. Häll i smeten och grädda ca 40 min på 175 grader!

 

 

Kakan hann knappt lämna ugnen innan halva åts upp... Men det är väl ett bra betyg i guess?

11 februari 2013 kl 20:29
0kommentarer

Fler inlägg

Veckans MenyMeny
Hej hej. ellery
Provisorisk uppdatering linneanss
Ekosofiethornberg

Banankaka.

Här ska ni få receptet på en, enligt säkra källor, god banankaka. Jag äter inte socker just nu, så därför åt jag inte. Tur då att man har en kille hemma som mer än gärna ställer upp!   Dessa ingredienser använde jag:      2 st stora övermogna bananer  50 gram smör 2 ägg 1 dl socker 1 dl sukrin (skippa om du vill och kör på 2 dl socker) 3 dl dinkelsikt 0,5 dl mjölk 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 tsk kanel     Smält smöret, ställ det sedan åt sidan och låt svalna.     Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel.      Vispa ägg och socker poröst.      Blanda smeten och de torra ingredienserna och tillsätt sedan smör, mosade bananer och mjölk.     Smörj en form och bröa med ströbröd. Häll i smeten och grädda ca 40 min på 175 grader!     Kakan hann knappt lämna ugnen innan halva åts upp... Men det är väl ett bra betyg i guess?

Föregående inlägg

mätt nu...

Nästa inlägg

gör mig till kung.

Till bloggens startsida

Baka två kakor, så kan du äta en och ha kvar den andra.