Banankaka.
Här ska ni få receptet på en, enligt säkra källor, god banankaka. Jag äter inte socker just nu, så därför åt jag inte. Tur då att man har en kille hemma som mer än gärna ställer upp! Dessa ingredienser använde jag: 2 st stora övermogna bananer 50 gram smör 2 ägg 1 dl socker 1 dl sukrin (skippa om du vill och kör på 2 dl socker) 3 dl dinkelsikt 0,5 dl mjölk 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 tsk kanel Smält smöret, ställ det sedan åt sidan och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Vispa ägg och socker poröst. Blanda smeten och de torra ingredienserna och tillsätt sedan smör, mosade bananer och mjölk. Smörj en form och bröa med ströbröd. Häll i smeten och grädda ca 40 min på 175 grader! Kakan hann knappt lämna ugnen innan halva åts upp... Men det är väl ett bra betyg i guess?