Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

PANNKAKSTÅRTA

Finns det något som var lyxigare i barndomen än en pannkakstårta? Som små hade vi aldrig pannkakstårtekulturen i familjen och vi har ätit det ett fåtal gånger på något barnkalas i början av 2000-talet. I helgen styrde vi brunch för våra vänner efter en hektisk tentaperiod och då var pannkakstårtan ett faktum! Vi körde på en klassisk variant med sylt, socker, vispgr*dde och jordgubbar. Förj*kla smarrigt! [Svordomar och köttord är uppenbarligen vad * finns på tangentbordet för] Den här går snabbt att göra och kommer absolut göra alla barn helnöjda! ( Vi har bara testat på barn mellan 20-26 år hittills men med stor framgång!) Till 1 medelstor tårta behövs:12 dl växtmjölk (Vi föredrar havre)1 dl rapsolja2 tsk vaniljsocker2 tsk salt8 dl vetemjölMjölkfritt margarin (till stekning)Till topping: Bär, sojavisp, din favoritsylt, socker och chokladsås. Gör såhär:1: Blanda samtliga ingredienser i en bunke. Vispa till en jämn smet.2: Låt smeten vila i 15 min.3: Smält margarin i en stekpanna och stek medeltjocka pannkakor. Låt dessa svalna, under natten går bra.4: Varva pannkakorna med varannan kaka sylt och varannan socker till en hög tårta. Toppa med grädde, bär och chokladsås. Lycka till!

Föregående inlägg

BRUNSÅS

Nästa inlägg

SOJABULLAR

Till bloggens startsida

VEGANSKMATLÅDA