Gulaschsoppa

Här kommer ett tips på en god soppa som innehåller precis det vi brukar ha hemma när vi "inte har någonting hemma". Förutom pulled oats då, men proteinet kan ju bytas ut mot sojafärs (torkad, fryst eller färsk), linser, ärtor, bönor, seitan, tofu , allt möjligt! Vi tyckte däremot det var supergott med pulled oats med tomatsmak till det här, och konsistensen passade fint som substitut mot köttfärs? Grytbitar? Ja, vad man nu har i klassisk gulaschsoppa! Här nedan ser ni (nästan-) alla ingredienser. Till 6 portioner behöver du:1 pkt pulled oats tomat (eller motsvarande annat protein)1 tomat (hackad)1 stor röd paprika (hackad)3 gula lökar (hackad)4 vitlöksklyftor (pressade)8 små potatisar (i småbitar)500 g krossade tomater2 buljongtärningar1l vatten1 tsk kumminSvartpeppar1 röd chili (hackad)2 msk tomatpuré3 msk balsamvinägerSalt3 tsk socker1 msk paprikapulver1 msk fryst kryddblandning provencal Gör såhär:1: Stek lök, vitlök och pulled oats i en stor kastrull med matfett i botten. Fräs under omrörning ca 5 min. 2: Tillsätt grönsakerna och rör om i ytterligare 5 minuter.3: Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, kryddor, sötning. Blanda ordentligt så att smakerna fördelas jämnt och rör om ett par minuter tills det börjar puttra i grytan. Blanda buljongen på sidan av och häll i alltsammans i kastrullen.4: Låt småputtra tills vätskan reducerats till hälften och soppan känns tjock och mustig. Smaka av och tillsätt ev. mer kryddor efter smak.Här serverade vi med hemgjord vegoaioli (recept kommer inom kort), vitlöksbröd och fryst gräslök! SMAKLIG MÅLTID!