Pljeskavica

1 kg blandfärs1 tsk birkabonat1 msk salt eller efter egen smak1 msk vegeta eller efter egen smak1 1/2 msk peppar3 vitlöks klyfter kan uteslutas1 fin riven lök1 dl kolsyrat vattenOlja till stekningenBlanda alla ingredienser väl och låt stå minst 4 timmar. Dela köttfärsen i sju delar och rullar köttfärsen till bollar.  För att lättast trycka ut köttfärsen till tunna hamburgare andvänd dig av bottnarna av två mattallrikar. Placera en av tallrikarna på arbetsbänken/bordet och lägg ett ark med plastfolie över, sedan lägger du en boll i foliet och lägger ytterligare ett ark med folie över bollen. När du är klar tar du botten av den andra tallriken och pressar ner köttfärsbollen tills den blir ca 5mm tjock.Stek de på medel hög värme i ca 3-4 minuter på varje sida.Serverings tips:  LepinjeValfria grönsaker (gurka,tomat,lök mm.)AjvarVitlökssås