Pulled älg
Pulled älg slår pulled pork med hästlängder! Så himla gott och jag lyckades få riktigt bra smak på köttet... Mums!! Vi åt det tillsammans med sallad och vitlökssås:) Älgkött (jag hade fransyska) OlivoljaVit balsamvinäger Soya (glutenfri) 1 kruka timjan 1 kruka bladpersilja 1 kruka rosmarin (spara lite till garnering) 4 pressade vitlöksklyftor Cayennepeppar Chilipeppar Salt och peppar Gör så här: Hacka de färska kryddorna och blanda ihop med resten av ingredienserna. Jag tog inte så jättemycket olivolja, soya och vinäger för det blir så mycket vätska när man gör i lergryta. Ta bort ev hinnor från kötten och lägg i lergrytan. Häll över marinaden och låt stå i ugnen ca 6-8 timmar på 150 grader. Skär sönder köttet efter några timmar så kryddorna kan gotta in sig överallt i köttet. Lergryta: Innan användning lägger du grytan i blöt i 30 min, den ska sedan ställas in i kall ugn för att undvika att det spricker. Sallad: blandsallad, rödlök, avokado, tomater, gröna oliver, jordgubbar, olivolja, salt, peppar, sesamfrön och solrosfrön. Blanda först ihop hälften av den hackade rödlöken, tomaterna och avokadon med salladsbladen. Tillsätt frön och olivolja. Häll upp i skål och dekorera med resten av ingredienserna och resten av rödlöken, tomaterna och avokadon. Kramar Linnea