Aubergine- och zucchini gratäng, lchf
Idag är det första meat free monday och jag har lagat aubergine- och zucchini gratäng :) jättegod! Jag gjorde en hel form så det finns till middagen också. Aubergine- zucchinin gratäng Ingredienser: 1-2 aubergine (beroende på storlek) 1-2 zucchini (beroende på storlek) 2-3 gullökar 1 purjolök1-2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 3 ägg Västerbottenost (annan ost går bra)Några körsbärstomater Salt och peppar Dragon Gör så här: 1. Skär aubergine och zucchini i ca 1cm stor skivor, dela dem på mitten om de är jättestora. Stek dem så de får fin yta. 2. Hacka gullök och purjolök och stek de också.3. Varva aubergine och zucchini skivor, lökfräset och ostskivor i en ungsfast form 4. Vispa ihop ägg, grädde, vitlök, salt, peppar och dragon. Häll i det i ungsformen 5. Skär körsbärstomater mitt i tur och lägg de ovanpå. Ev lite extra ost också. Toppa med lite melonkärnor/pumpakärnor eller vad du har hemma. 6. Grädde i ugnen 30 min på 225 grader /Linnea