Saffranskladdkaka
Här är den, den som vi alla har väntat på, den guuudomligt goda saffranskladdkakan. Receptet kommer ifrån smultrongården. Jag älskar det här receptet och jag skulle kunna göra den här kakan varje dag om jag inte skulle bli så tjock haha. Jag gjorde kakan två gånger i år! Så god är den! Den är inte komplicerad och går super fort att blanda ihop, man behöver inte ens tänka på vattenbad för den vita chokladen. Och smaken! Ska vi prata lite om den underbara smaken som uppstår när mandelmassa blandas med saffran och vit choklad. Ohhh! Och sen när man tar en bit av kakan så känner man och hör hur det krispiga skalet överst på tårtan delar sig. Den känns som tunn maräng. Nu ska jag strax fixa mig inför bion ikväll. Blir riktigt mysigt, vi ska se Exodus: Gods and Kings. Tror att den är väldigt bra, i alla fall spännande. Är inte så stort fan av såna här filmer men det är alltid mysigt att gå på bio. Hoppas att ni får en underbar fredag kväll! ”Från hyllade regissören Ridley Scott (Gladiator) kommer nu EXODUS: GODS AND KINGS, ett storslaget epos om en man som ensam vågade stå upp mot ett helt imperium. Vi får följa Moses när han tillsammans med 600 000 slavar ger sig ut på den stora vandringen ut ur Egypten.” Ingredienser: 125 g smör 100 g vit choklad 1 påse saffran, 0,5 g 1 dl riven mandelmassa 2,5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 5 msk vaniljsocker 1/4 tsk salt 3 ägg Så här skapar du magin: Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en form med avtagbar botten. Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffranet. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör till sist ner äggen. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader (varmluftsugna) i 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar. Serveras helst kall med en klick vispad grädde eller créme fraiche. Smaklig måltid!