Nutellasemifreddo

I helgen har vi firat mina småsyskon. I veckan förberedde jag genom att göra en Nutellasemifreddo som stod i frysen till lördag. Glasstårta är perfekt när man har tid att baka och förbereda några dagar innan. Recept:Marängbotten, färdigköpt4 äggulor4 äggvitor2 msk socker5 dl vispgräddeca 400 gram NutellaSeparera gulor och vitor i två olika skålar.Vispa äggulan med 1 msk socker i en bunke och äggvitan med 1 msk socker till vitt skum i en bunke.Vispa sedan grädden och vänd ner de vispade gulorna och vitorna.Häll i Nutellaan och rör så att det blir ett swirl av Nutella.Lägg en marängbotten i en springform (gärna med avtagbara kanter). Jag använde en form som var 25 cm i diameter.Om man köper marängbotten i tvåpack kan man om man vill smula ner den andrabottnen i smeten.Häll sedan smeten i formen, plasta in och låt stå i frysen minst 4 timmar. Solen tittar fram allt mer och värmer nu när det börjar bli vår. Det är inte långt kvar till sommaren och glassäsongen och då kommer en sådan här tårta passa perfekt! Jag bakade även en chokladtårta som kommer in på bloggen så småningom!