Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Pepparkakshus från grunden

Jag är rätt otålig av mig och när jag kommer på att jag vill göra något så vill jag gärna göra det NUUU ;) så när lusten att göra ett pepparkakshus från grunden infann sig så letade jag rätt på ett recept på pepparkaksdeg som går att baka ut samma dag man gör den.Recept pepparkaksdeg 4 dl strösocker 1 dl farinsocker1 ½ dl ljus sirap1 ½ dl vatten1msk nejlikor1msk kanel1msk kardemumma1msk ingefära1 msk bikarbonat250 g smörca 15-16 dl vetemjölGör såhär:Blanda alla ingredienser utom mjöl och smör i en kastrull och låt koka upp. Passa så det inte kokar över! När det kokat upp sänker du värmen och klickar i smöret och låter det smälta under omrörning. Häll sedan upp i en bunke och tillsätt mjölet. Börja med att tillsätta hälften av mjölet, och sedan fortsätter du att tillsätta lite åt gången tills du har en lättarbetad deg som inte kladdar.receptet kommer från: http://blogg.alltforforaldrar....Sedan valde jag att klippa ut mallar på pepparkakshuset från länken nedan och sedan grädda i ugnen på ca 175grader i 10-16min beroende på tjocklek, mina delar var rätt tjocka så fick ha dom lite längre i ugnen.Mall på papper till pepparkakshuset hittar ni på denna länk :) http://www.ica.se/Global/peppa...Recept på glasyr:8dl florsocker4kryddmått ättikssprit2äggvitorGör såhär:1. Vispa alla ingredienser på en låg nivå på elvispen/bakmaskinen så får du en fluffigare glasyr som håller bättre och är lättare att spritsa.2. Fyll en sprits med passande tyll och dekorera husets alla delar INNAN du sätter ihop det.3. För att smidigare sätta ihop huste sprita lite på grunden där första plattan ska stå.4. Sätt ihop huset bit för bit.Färdigt :)  Degen innan mjölet tillkommer Färdig deg, bara att börja arbeta med :) Degen räcker till mer än ett hus, och här ovan ser ni hur jag placerat ut alla delar innan jag skär och gräddar dom.Lycka till :)

Föregående inlägg

Brända mandlar med smak av kardemumma

Nästa inlägg

Ingefärsshot med honung och citron

Till bloggens startsida

MillbergsVardag