Het tacopaj
Min svaghet för paj och texmex fortsätter, och här i kombinerad form. Självklart väljer man själv hur stark man vill göra pajen, men när jag får välja görs paj med stark sås, stark krydda, massa jalapeños och så vidare. Ugn: 225 och 200 grader Ingredienser: Till pajdegen: 1dl kvarg 50g kallt smör 1dl grahamsmjöl 2dl vetemjöl 3msk kallt vatten 0,5tsk paprikapulver Till fyllningen: 400g köttfärs 1 påse valfri tacokrydda + vatten 1 lök 1 chili 1/2 burk valfri tacosås 2,5dl crème fraiche (med paprika och chilismak om man vill ha mer hetta) 1 paprika Salt och peppar Körsbärstomater Jalapeños Riven ost Gör så här: Börja med pajdegen. Skär smöret i små bitar och nyp ihop med mjölet, kvargen och kryddan till en fin massa. Tillsätt vattnet och jobba snabbt ihop. Tryck ut degen i en pajform och låt vila i kylen i 10 minuter. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda sedan i 10 minuter på 225 grader. Ta ut skalet och sänk ugnen till 200 grader. Hacka lök och chili. Fräs i smör och tillsätt sedan köttfärsen. Stek tills den är klar, det vill säga brun och smulig. Tillsätt tacokrydda och hälften av den mängd vatten det står angivet på kryddpåsens baksida, för att undivka en alltför blöt fyllning. Blanda under tiden ihop tacosås, créme fraiche och hackad paprika i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg köttfärsblandningen i pajskalet. Häll över créme fraicheblandningen. Toppa med tomater, jalapeños och riven ost. Ställ sedan in i ugnen tills osten smält och fått fin färg (ca 10-15 minuter). Servera med sallad. // Josefin