Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Het kycklinggryta med ris

    Kvällsmaten blev en het kycklinggryta med massa goda grönsaker och ris.   Tillagningstid ca 2h. Portioner 4 st   Ingredienser 900g kycklingfilé 2 st morötter 1 st gul lök ½ röd paprika 2 st stjälkselleri 2 st vitlöksklyftor 2 st tomater 1 st spansk peppar 500g krossade tomater 1 st grönsaksbuljong 3 msk tomatpuré 1 tsk soya 1 msk färsk timjan 1 dl rödvin salt peppar ris   Gör så här 1. Hetta upp ugnen till 150 grader. 2. Hacka kycklingen i stora bitar och alla grönsakerna i små bitar. 3. Stek kycklingen först så den får färg, häll sedan i grönsakerna, salta och peppra. 4. Tillsätt sedan buljongen, tomatpurén, krossade tomaterna, soyan, timjan och rödvinet. 5. När grytan börja puttra ställ in den i ugnen. 6. När grytan stått i ugnen ca 45 min, sätt på riset. 7. Riset tar ca 10-15min, då är grytan klar. Ta ut grytan och dra isär kycklingen (den faller nästan isär).   Smaklig måltid!    

Föregående inlägg

Persiljepannbiffar med potatis, gräddsås och lingonsylt

Nästa inlägg

Gratinerad chorizo med ris

Till bloggens startsida

Matbloggen