Hamburgare med pommes

    Ikväll blev det smarriga hemmagjorda hamburgare med pommes frites.   Tillagningstid 40 min (med brödet ca 3h) Portioner 6 st   Hamburgerbrödet ½ paket jäst 6 dl vatten 12 dl vetemjöl 2 msk havssalt   Hamburgerköttet 400g nötfärs 400g fläskfärs 1 ägg 1 tsk salt 1 tsk peppar 1 - 2 msk Sweet Baby Ray's Honey Chipotle   pommes frites 1 paket bacon sallad tomat gurka smörgåsgurka ost lök hamburgerdressing barbecuesås ketchup     1. Gör i ordning hamburgerbrödet först. Blanda det ljumma vattnet med jästen så den smälter. Häll i mjölet och sedan vattnet och saltet. Knåda degen ordentligt, den ska vara klibbig. Degen ska stå och jäsa i två timmar. 2. När degen har jäst klart,  bryt bitar och rulla dem till små bollar och platta till och lägg på en plåt. Innan de ställs in i ugnen ska de penslas med vatten. Brödet ska stå inne i 10-15 min. 3. När brödet är klart stoppa in pommes frites i ugnen. 4.  Blanda ihop färsen med kryddningen, ägget och chipotle såsen. Forma färsen till burgare  om ca 100 gram och stek på medelvärme. Tryck till burgarna i pannan då och då, annars krymper de och tappar formen. 5. Hacka allt som ska vara till burgaren och stek baconen. 6. Gör i ordning hamburgaren efter hur många lager du vill ha :)   Smaklig måltid!