Kola a la lchf
20 små KOLOR 1 dl grädde30 gram smör2 msk ica sötströ1 kryddmått äkta vaniljpulverSmaksättningar:lakritspulver/kanel/saffran Mät upp smör, grädde och ica sötströ och lägg i en liten kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt vaniljpulvret. Låt sedan smeten stå och småputtra i cirka 20 minuter.Den är klar när färgen övergår från att vara smörgul till ljusbrun samt att konsistensen ska ha blivit mer trögflytande. Tillsätt smaksättnng och rör runt så att den blandar sig väl. Häll upp i små knäckformar med hjälp av en sked. Smeten blir ganska snabbt för trög för att hälla så var lite snabb med att hälla upp kolan. Kolan går att förvara i kylskåp och är då i konsistensen som en mjuk fudge. Vill du ha den lite segare ställer du den i frysen och tar fram den strax innan den ska ätas. Mums! ❤