Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

IBS-frögröt med choklad och ljuvlig mandelsås

Åh, detta var så gott! Aldrig har väl något så nyttigt och hälsofrämjande varit så smakrikt?! Jag finner då alltid mina sätt att förvandla något med en rätt tråkig smak till något ljuvligt! Denna toppingen som jag alldeles nyligen experimenterade fram blev underbar! Och IBS-frögröten som annars kan tyckas smaka som blött ris blev nu en chokladdröm! Receptet till gröten är ursprungligen från boken "Lugn mage med god mat" - där man finner IBS-vänliga recept - och görs i flera steg samt förbereds kvällen innan. Jag har dock givetvis ändra lite och satt min egen prägel på gröten. Men den är fortfarande fantastisk för magen!IBS-vänlig frögröt med kakao och macapulver:1 personKvällen innan:3/4 dl blandade frön (quinoa, helt bovete, pumpafrön, solrosfrön och linfrön)1 1/2 dl vatten2-3 msk chiafrön (kan uteslutas, men ger gröten godare konsistens samt berikar med protein och fibrer) Häll ingredienserna ovan i en kastrull och ge ett hastigt uppkok. Sila sedan fröblandningen genom en sil (detta för att få bort bovetets lite bittra smak). Häll tillbaka fröblandningen i kastrullen och tillsätt 1/2 dl vatten. Tillsätt chiafrön. Rör om. Låt stå i kastrullen i rumstemperatur under natten.På morgonen:1 dl vattenKanel1/2 banan, skivad En nypa salt1 tsk kakao1 msk macapulverTillsätt ingredienserna ovan i kastrullen och låt småkoka i 5-8 minuter (eller tills gröten får önskad konsistens). Servera i en fin skål, gärna i glas.Mandelsås:Topping till 1 person(Jag mätte aldrig, så måtten är ungefärliga).1/2 banan1 msk mandelsmör (hemmagjort)1-2 msk kokosmjölk (den feta delen)Mosa bananen med en gaffel. Tillsätt sedan mandelsmör och blanda väl. Tillsätt kokosmjölken och blanda tills det blir en slät sås/kräm. Toppa på gröten och njut!

Föregående inlägg

Rödbets- och kikärtsbiffar

Nästa inlägg

Tunna kokos-bananpannkakor

Till bloggens startsida

lovisawilhelm