Nutella filled donuts

Ingredienser25 g jäst2 dl mjölk100 g smör, rumstempererat1 ägg1/2 dl socker1 krm saltcirka 6 dl vetemjöl2 tsk kardemumma FyllningNutella 1 l Solrosolja / olivolja för friteringSocker och kardemumma att rulla dom i Börja med att smula jästen i en bunke.Värm mjölken till 37 grader och häll lite över jästen, rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av mjölken.Klicka ner smöret och tillsätt ägg, socker, salt och kardemumma. Blanda ner 6 dl av mjölet och rör snabbt samman till en slät men lös deg. Täck bunken med en bakduk och låt degen vila cirka 45 minuter.Dela upp degen till små bollar som du låter jäsa 30 minuter på bakplåtspapper.Fyll en 3 literspåse med nutella och klipp ett hål i kanten. Tryck in "struten" sidan av varje bulle och kläm till så att det känns att bullen fylls. (fyll inte upp för mycket för då spricker bullarna) Värm upp frityroljan till 170 grader. Lägg ner några färdigjästa munkar i taget och fritera dem gyllenbruna i totalt cirka 3-4 minuter, vänd dem efter halva tiden.Ta upp munkarna, gärna med hålslev, och låt dem rinna av på hushållspapper.Rulla munkarna i socker. Detta går alltså göra utan fritös i en vanlig kastrulll, ni måste testa det för att förstå hur gott det faktiskt blev.