VÄRLDENS GODASTE BANANKAKA RECEPT
Prova denna, ni kommer inte att bli besvikna! Jag imponerade stort när jag bakade den här till min sambo på hans födelsedag. Pimpade upp den till en tårta då jag fyllde hålet med grädde, pudrad kakao & riven choklad. Igår fick den sällskap av grädde och hallon. Idag efter lunchen åt jag den rakt av, ur formen.. Nästan ännu godare efter en natt i kylen. Do it ! Världens godaste banankaka75 g smör2,5 dl socker2 msk mjölk1/4 tsk salt1 tsk vaniljsocker2 ägg2 mogna bananer100 g choklad2,5 dl vetemjöl1 tsk bikarbonatGör så härSätt ugnen på 175 C. Smält smöret och låt svalna. Blanda smöret med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.Häll blandningen i bröad form. Grädda i 30-40 minuter. Den ska vara knappt klar i mitten. Ta hellre ut några minuter för tidigt än för sent. Den är god när den är lite på gränsen till kletig i mitten.Receptet har jag haffat från syrran!