CURRY MED CITRONGRÄS, PUMPA & INDISKA KRYDDOR
,. Insåg när jag skrev ned detta recept att det låter aningens maxat, men på något vis lyckades detta ändå tillfredsställa både mina och Liams smaklökar (som är extremt olika). Denna curry känns liksom balanserad, krämig och varm. (ursäkt för brist på bild men hittade iallafall en bild på en curry som också var jäkligt god). RECEPT till ca 6-8 portioner 2 st citrongrässtjälkar1 st lime 1 sr medelstor pumpa (jag anväder butternut eller acorn eller sötpotatis) ca 400 g svarta bönor3 st kokosmjölk 2 st stjälkar grönlök (eller en medelstor gullök)1 st medelstor zucchini 1 st färsk broccolihuvud (HELA, skär stjälken i små bitar och fräs med löken)1 bit ingefära (jag använder ca 5-6 cm)ca 250 g svamp 1 st medelstor morot 2-3 msk garam masala2-3 msk kummin1-2 msk kanel1 skvätt cidervinäger1-2 tsk lönnsirap eller honung En stor nypa salt Dela pumpan/sötpotatisen, lägg i ugnsform tillsammans med olja och kryddor (de ovanstående). Massera in. Grädda på 150 grader ca 45 min. Hacka samtliga grönsaker. Fräs i het panna tills fin färg, använd en stor gryta. Dela citrongräset på hälften och banka tills aromerna släpps ut. Lägg i grytan.Skaka om ugnsformen emellanåt. Skölj av bönorna i ett durkslag. Hacka upp svampen. Släng i grytan. Riv ingefäran och skalet av lime, pressa ur saften ur båda rakt ned i grytan. Tillsätt kokosmjölken, lönnsirap, vinäger och kryddor. Koka upp ordentligt. Smaka av och låt puttra ca 5-10 min. Tillsätt den ugnsbakade pumpan. Ta ur citrongräset. Servera med ris eller liknande.(har hittat brunt jasmineris här borta, har blivit lätt besatt. Vet inte vad det är men svingott (& det är något med doften..eh ja svårt att förklara).