KORVGRYTA MED RIS
Den här maträtten har verkligen uppskattats på min Snapchat (Honeyandthebees). Otroligt många har frågat om recept så jag tänkte jag skriver ner den här så den sparas! Ingredienser är upp till er, vill ni ha en krämig gryta- mer matgrädde. Vill ni ha tunn gryta- häll i lite kallt vatten. Jag har inga exakta mått utan blandar fram en god smakrik gryta. Först hackar ni lök, jag valde rödlök. Stek löken tills den har fått ordentlig färg. Hacka korven, jag använde cirka 10 kycklingkorvar. Blanda korven med löken, låt korven få färg. Lägg på cirka 2 matskedar tomatpuré- om ni vill ha rödare sås så kan ni lägga in extra. Lägg på sambal oelek- även här bestämmer ni mängd själva beroende på stark eller ej stark. Blanda allt ihop och se till att ingredienserna har en fin färg innan ni häller på matgrädde, passerad tomat och lite vatten. Vi gillar grytan lite tjockare och krämigare därav häller jag i mer matgrädde och 2 matskedar crème fraîche. Låt det koka, under tiden kan du smaka fram en god gryta med hjälp av kryddor. Jag använder lite granatäpplesås (inte alls måste), aromatkrydda, lite salt, peppar, chiliflakes och massa citron. Om grytan blir för stark eller saltig så häll i mer crème fraîche. Riset är lite svår att beskriva om man inte ser men blöt lägg ditt ris i kallt vatten i minst 30 min, häll bort vattnet. Stek riset i en kastrull med lite olja, kycklingbuljong, salt, aromatkrydda och häll sedan på kokt vatten som skall täcka riset helt. Ha den på stark värme tills du ser att vattnet nästan har försvunnit för att sedan sänka värmen till 2-3 sen är det bara att vänta tills riset är klart. Rör inte så mycket i rist för det förstörs men se ändå till så den inte bränns längst ner i kastrullen. Smaka av riset, är den hård så häll på lite mer vatten. Är den för ”klar” tidigt så kan ni försöka hälla bort vattnet som finns kvar i kastrullen så den inte överkokas. Lycka till!