Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Wienerbröd

INGREDIENSER Degen2dl Kall mjölk30g Jäst8dl Kallt vetemjöl1/2dl Kallt strösocker20g Rumstempererat smör2st Ägg500g Smör för inkavling Vaniljkrämen6st äggulor1,5dl Strösocker0,75dl Majstärkelse eller Potatismjöl1st Vaniljstång3,75dl Mjölk30g Smör Glasyr1 dl florsocker1 msk Vatten GÖR SÅ HÄR:Platta ut 500 g smör till en kvadrat och ställ in i kylen. Lös upp jästen tillsammans med mjölken i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen i maskin med krok i 3 minuter på låg hastighet och 2-3 minuter på lite snabbare hastighet. Plasta degen och låt vila i frysen i 30 minuterBörja därefter med vaniljkrämen. Blanda äggula, socker och maizena i en bunke. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp under omrörning och plocka sedan upp stången. Häll blandningen i bunken och blanda väl. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm. Häll krämen i en bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt svalna i kylen innan användning på det jästa wienerbröden. Tillbaka till degen. Kavla ut degen till en rektangel, lägg smörplattan på degen och vik över degen så att den täcker smöret. Börja med att kavla ut degen till en kvadrat och vik sedan degen tre gånger (3-slag), plasta och låt degen vila i kylen 30 minuter så att den släpper sin spänning. Upprepa det två gånger. Kavla sedan ut degen till en rektangel ca 5 mm tjock, 40 * 48 cm. Skär ut 8*8 cm fyrkanter, vik in kanten på varje fyrkant in mot mitten och tryck till. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa minst 90 minuter under duk.Fyll en klick vaniljkräm i mitten av varje wienerbröd. Grädda på 200 grader i 13-15 min, tills dom fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna och toppa med glasyr och florsocker för extra dekoration.Smarriga wienerbröd är något som faller alla i smaken! Det tar sin lilla tid och kräver stort tålamod men det är de värt. Receptet är hämtat från Roy Fares. http://letsbake.se http://Letsbake

Föregående inlägg

Lyxig rulltårta

Till bloggens startsida

Letsbake