Vietnamesisk soppa
I London åt jag PHO som är en vietnamesisk nudelsoppa tre gånger på fem dagar haha! Dom hade öppnat lite sådana ställer överallt där, hooooooppas det kommer till Sverige snart! Vet att det finns en Waga Mama vid centralen som har sådan soppa;) Så dit kan man ju alltid gå! Men idag testade jag att göra egen istället och den blev så sjukt god! Idag blev det med kyckling med godast är med frikadeller tycker jag så det ska jag testa nästa gång. Här kommer receptet:Koka upp ett par liter vatten med:Två kycklingbuljongEn grönsaksbuljong En gullök En scharlottenlök Två vitlökarEn påse flytande kryddblandning med citrongräs (finns i hyllan med thai sakerna)Lite fisksåsEn ingefära Man kan bara dela all lök mitt i tu och ingefäran behöver bara skalas och skivas i stora bitar då man ändå ska sila bort sen! Låt detta koka utan lock i typ 20-30 min. Ska man ha kyckling eller frikadeller i lägger man ner detta tills de är tillagat och sedan plockar man ur det och tar åt sidan. Låt sedan detta småkoka med lock och under tiden skär morötter, vårlökar, sockerärtor, chili och lime och lägg i skålar. Koka risnudlar och häll på lite olja så dom inte klibbar ihop. När allt är klar silar man bara buljongen och sen lägger man det man vill ha i botten av en skål och täcker med buljong. Egentligen ska man toppa med massa färsk koriander, citronmeliss och persilja också men det hade vi tyvärr inte hemma idag!Klart! Låter mycket jobbigare än det är. Är egentligen bara koktiden som är jobbig men jag gjorde buljongen innan gymmet så kunde vi bara fixa de sista sen när vi skulle äta;)AInte fint serverat men alltså detta är sååååååå gott! Ni måste testa!