Günters - Krakauer
Det var längesedan jag slutade fundera på om jag kommer att komma till himlen eller helvetet. Himlen ligger nämligen en kvarts promenad bort på Karlbergsvägen 66 och heter Günters. På Günters serveras korvar ifrån hela världen som du får i en baguette med surkol, hoihoi-sås, tysk senap och en till sås som ingen vet vad det är i. Senaste halvåret så har jag snöat in mig på deras Alpen Würst som är en korv gjord på nöt- och griskött med mycket vitlök och cayennepeppar. Fantastisk! Idag så ville jag dock testa något nytt så det blev en Krakauer. Bara namnet gör ju att det börjar rinna i munnen. Dock uppstår besvikelse när jag tar första tuggan. Av Günters ca 20 sorter så har jag smakat drygt hälften och det här kan faktiskt ha varit den sämsta av dom. Jag valde Krakauer för att det var en touch av curry vilket lät gott och intressant. Dock kände jag knappt någon currysmak. Till skillnad mot de andra korvarna jag har smakat på Günters så kändes Krakauern smaklös och lite vattnig. Fortfarande en korv i världsklass men när man går till Günters så förväntar man sig alltid att bli serverad en 10:a. Helhetsupplevelsen slutar dock på 7 korvar av 10. En "dålig" Günterskorv utklassar fortfarande det mesta i Korv-Sverige.