Fördelarna och skadorna på kaffe med mjölk
Man tror att mjölk försvagar de skadliga och förbättrar de positiva effekterna av koffein på kroppen, så att dricka kaffe med mjölk är inte bara välsmakande, utan också gynnsamt. Låt oss ta reda på det. Kaffe är rikt på vitaminer och antioxidanter. Men den innehåller också syror som irriterar magslemhinnan. Kaffe ökar utsöndringen av magsaft. Om detta händer på morgonen, före frukost, när magen fortfarande är tom, kan saltsyra allvarligt skada slemhinnan. Därför är det oönskat att dricka kaffe på tom mage även för friska människor. Med ökad surhet, magsår, avlägsen gallblåsan, rekommenderar läkare starkt att begränsa användningen av drinken.Mjölk ger en alkalisk reaktion. Det fett som finns i det mjukgör effekten av syror. Så kaffe med mjölk för personer med mag-tarmsjukdomar är inte lika skadligt som vanlig espresso. Dessutom försvagar mjölken effekten av koffein på blodkärlen, så att kaffe med mjölk inte orsakar så kraftiga tryck störningar som svart kaffe. Inte konstigt att italienarna dricker på morgnarna inte en universell espresso väckarklocka, utan en mjukare cappuccino.Det verkar som om ovanstående följer att kaffe med mjölk är användbart för hypertensiva patienter. Men problemet är att mjölken innehåller kasein. Kaseinlim är ett av de mest hållbara. För att bekräfta detta räcker det att försöka tvätta skålen med mjölk som har torkat på väggarna utan att använda tvättmedel. Samma sak händer på den inre ytan av väggarna i blodkärlen. En vuxen kropp har helt enkelt inte enzymer som kan bryta ner kasein. Protein orsakar ofta förstoppning, vilket gör att fekala stenar bildas i tarmen, och toxiner kommer in i blodomloppet. På grund av slagg i kroppen täcks huden med utslag, inklusive purulenta. Om du dricker mjölk då och då har kroppen svårigheter, men hanterar en "komplex" produkt. Men om kaffe med mjölk blir en konstant vana - ökar sannolikheten för kärlsjukdomar. Många älskare av kaffe och mjölk skakningar tror uppriktigt att mjölk kompenserar för bristen på kalcium, som tvättas ur benen med kaffe. Men detta är en farlig missuppfattning: kroppen är inte en barns designer, processerna med mättnad med kalcium är mycket komplexa. Exempelvis absorberas kalcium dåligt med brist på kisel. De som äter få grönsaker, varför de saknar kisel, kalcium stärker inte benvävnaden utan bidrar bara till avsättning av salter, och ingen mjölk kan hjälpa här. Ju äldre en person är, desto snabbare tappar kroppen kalcium och desto svårare är det att återställa kalciumbalansen.Slutsatsen följer: mjölk mjukar något upp den direkta effekten av kaffe på magslemhinnan och hjärt-kärlsystemet. Men det bromsar inte processen att tvätta bort kalcium från benvävnaden. För missbruk av kaffe och mjölk skakningar kan du betala med tilltäppta kärl, matsmältningsstörningar och konstant förstoppning. Kontraindikationer för användning av kaffe med mjölk är nästan samma som för svart kaffe:- mag-tarmsjukdomar; - tendens till förstoppning; - hypertoni och andra sjukdomar i hjärt-kärlsystemet; - avlägsen gallblåsan; - pankreatit; - känslig hud, tendens till utslag; - osteoporos; - individuell intolerans mot kaffe eller mjölk. Naturligtvis för alla dessa kategorier är kaffe med mjölk inte dödligt. Om du verkligen vill - kan du dricka en kaffe och mjölk skaka flera gånger i månaden. Men med en försämring av välbefinnandet är det bättre att vägra alla typer av kaffe. En helt frisk person under 30 år bör inte dricka kaffe med mjölk oftare än 2-3 gånger i veckan. Efter 30 år - inte mer än 1-2 gånger i veckan.