Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Recept, kyckling med pasta.

121/365 Valfri pasta, cream fraiche, chilipeppar, kycklingfond, färsk persilja, kycklingfilé, mjöl, ägg, panko, olja, smör, vitlök, ramslök, salt och peppar. Körsbärstomater, citron och parmesanost. Smält 1 msk smör i en kastrull, tillsätt, 2 msk flytande kycklingfond och 1 dl vatten, låt puttra tills det har reduceras ner till hälften. Tillsätt ca. 1,5 dl cream fraiche, hackad persilja, några chiliflingor/hackad chili, salt och peppar. Koka pastan nästan i full tid, häll i ca. 2-3dl av pastavattnet i såsen. Häll av pastan och blanda den med såsen i en kastrull. Banka ut kycklingfilén så den blir ca. 2 cm tjock. Salta och panera den i mjöl, ägg och panko. Häll massa olja och smör i en stekpanna och tillsätt lite ramslök och en delad vitlöksklyfta. Stek kycklingen på hög värme så den får fin färg, skruva ner plattan i slutet tills kycklingen är genomstekt. Häll pastan på ett fat och skiva kycklingen och lägg över. Stek tomaterna och skivad citron i samma stekpanna som kycklingen och strö till sist över lite flingsalt, peppar, riven parmesanost och hackad persilja  över det hela och servera till ett fint fin.

Föregående inlägg

Visste du att…?

Nästa inlägg

Valborgsmässoafton.

Till bloggens startsida

Lovisa Johansson