Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
hildeweiser
  • hildeweiser
  • Kategorier
    • Mat
    • Sötsaker
    • Smarta tips
    • Frukost
    • Mellis
    • Tyskland
    • Tyska vs. Svenska kök
    • Vad äter jag i Tyskland?
    • Veckans matplan
    • Italien
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • April2020
    • Mars2020
    • Februari2020
    • April2017
    • Februari2017
    • Januari2017
    • Oktober2016
    • September2016
    • Augusti2016
    • Juli2016
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Snabbsallad med ångkokad morot, pasta, krutonger och champinjoner

Hej på er finingar!

Måndag igen och här kommer tips på snabbaste salladen man kan göra när både orken och fantasin tryter. Variera utifrån ditt skafferiinnehåll så har du middag på ett kick.

Snabb pastasallad 2 portioner

pasta för 2 portioner

1 pkt kokta kidneybönor eller andra valfria bönor

några salladsblad

några skivor torrt bröd eller valfria frön eller nötter

några champinjoner

lite olivolja

oregano

2 morötter eller andra valfria rotfrukter

1 avokado eller någon annan grönsak 

havrefraiche + vegansk majonäs 

salt, peppar och citron

Gör såhär: sätt ugnen på 225° och sätt på pastavatten. Putsa och dela champinjonerna i mindre bitar, tärna brödet och lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla en skvätt olivolja och strössla lite oregano över. Rosta i ugnen ca 10 min, håll koll! Det ska bli knaprigt men inte bränt. Häll i pasta och koka enligt anvisningar på förpackningen. Skala och tärna morötterna, ångkoka dem mjuka. Skölj av sallad och kidneybönor. Tärna avokadon. Blanda havrefraiche med vegansk majonäs (vanliga crème fraîche och majonäs går såklart också bra, spä eventuellt med lite vatten för rinnig konsistens) till en sås. Lägg upp allt på tallrikar, toppa med rostade krutonger, champinjoner, majonässås, salt, peppar och citron. Klart! Enkelt, smakrikt och mättande - en riktigt vardagsräddare. 

Önskar er alla en härlig start på veckan, 

puss och kram! <3 

6 februari 2017
1kommentar

Fler inlägg

Trädgårdsplan - råd!Sydkustensservice
Veckans MenyMeny
Hej hej. ellery
Provisorisk uppdatering linneanss

Snabbsallad med ångkokad morot, pasta, krutonger och champinjoner

Hej på er finingar!Måndag igen och här kommer tips på snabbaste salladen man kan göra när både orken och fantasin tryter. Variera utifrån ditt skafferiinnehåll så har du middag på ett kick. Snabb pastasallad 2 portionerpasta för 2 portioner1 pkt kokta kidneybönor eller andra valfria bönornågra salladsbladnågra skivor torrt bröd eller valfria frön eller nötternågra champinjonerlite olivoljaoregano2 morötter eller andra valfria rotfrukter1 avokado eller någon annan grönsak&nbsp;havrefraiche + vegansk majonäs&nbsp;salt,&nbsp;peppar och citronGör såhär:&nbsp;sätt ugnen på 225° och sätt på pastavatten. Putsa och dela champinjonerna i mindre bitar, tärna brödet och lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla en skvätt olivolja och strössla lite oregano över.&nbsp;Rosta i ugnen ca 10 min, håll koll! Det ska bli knaprigt men inte bränt. Häll i pasta och koka enligt anvisningar på förpackningen. Skala och tärna morötterna, ångkoka dem mjuka.&nbsp;Skölj av sallad och kidneybönor. Tärna avokadon. Blanda havrefraiche med vegansk majonäs (vanliga crème fraîche och majonäs går såklart också bra, spä eventuellt med lite vatten för rinnig konsistens) till en sås. Lägg upp allt på tallrikar, toppa med rostade krutonger, champinjoner,&nbsp;majonässås, salt, peppar och citron. Klart! Enkelt, smakrikt och mättande - en riktigt vardagsräddare.&nbsp; Önskar er alla en härlig start på veckan,&nbsp;puss och kram! &lt;3&nbsp;

Föregående inlägg

Vår, sorg och en försiktig uppmuntran

Nästa inlägg

Pintobönbiffar med paprika, ångkokat mos och avokadosalsa

Till bloggens startsida

hildeweiser