Ris à la Malta
Här kommer receptet på den Ris à la Malta. Koka vit grötris2 dl grötris1 nypa salt4 dl vattenen klick smör6-8 dl mjölkev kanelstång (jag uteslöt kanelstångGör så här: Koka upp 2 dl ris med 4 dl vatten, lite salt och en klick smör och låt koka i 10 min.Tillsätt 6 – 8 dl mjölk eller mjölkfritt alternativ, kanelstången, rör om och sänk värmen.Låt svälla på svag värme under lock i 30 – 40 minuter.Rör försiktigt i gröten då och då. Låt svalna. Recept Ris à la Malta 4 personer 2 dl risgrynsgröt 2 dl vispgrädde2-3 msk vaniljsocker eller1-2 tsk vaniljpulver1-1,5 dl florsocker Gör så här: Koka risgrynsgröt och ställ den i kyl eller på balkongen tills den svalnat helt.Blanda i vaniljsocker/vaniljpulver och florsocker i grädden och vispa den fluffig. Blanda ihop med gröten.Servera med valfritt tillbehör som klyftad och hackad apelsin, kanel, eller sylt. Jag serverade med färska jordgubbar och apelsinklyftor.