Sosis Bandari - persisk frukosträtt

Vill du imponera lite extra på dina brunchgäster i helgen? Bjud på den här rätten! Sosis Bandari är en persisk frukosträtt gjord på korv, lök, potatis och kryddor som är en av mina favoriter att beställa när vi beställer hem persisk mat. Ät tillsammans med ett gott bröd till frukost, brunch, eller varför inte lunch? Tänk på att välja en ekologisk korv av god kvalitet med hög kötthalt bara! Sosis Bandari (4 personer) 4 st ekologiska korvar 4 st små schalottenlökar 4 st potatisar, skalade 4 msk tomatpuré 1 tsk curry 0.5 tsk gurkmejapulver 1-2 dl vattenSalt & pepparOlivolja att steka i Hacka korv, schalottenlök och potatis i små bitar. Stek först löken i olivolja, ställ åt sidan. Stek därefter potatisarna så att de får fin färg, ställ åt sidan. Stek korven gyllenbrun och lägg sedan tillbaka potatisen och löken i pannan. Rör runt en stund och tillsätt sedan kryddorna och tomatpuré. Salta och peppra rikligt, ta lite extra peppar eftersom röran gärna får bli lite het. Tillsätt vatten, börja med en dl och fyll sedan på om det behövs medan allt kokar in. Koka tills potatisen har blivit mjuk. Servera med ett gott bröd.