Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Såhär gör du falsk burrata

Ni vet hur burrata är sjukt gott men dyrt och rätt svårt att få tag på? Problem solved! I Mathias Dahlgrens senaste kokbok hittade jag ett recept på hur man gör vad han kallar "falsk burrata". Det är som en ostkräm som smakar precis som burrata, men gjord på billigare ingredienser. Provade idag och det smakade så himla bra, åt det tillsammans med färska tomater och basilika, mmm! Såhär hör du, steg-för-steg:  1. Ta fram: 125 g mozzarella1-2 dl vispgrädde Olivolja BasilikaFlingsaltPeppar 2. Lägg mozzarellan i en skål och häll över vispgrädde. Börja med 1 dl och öka efterhand för att få fram rätt konsistens.  3. Ta fram en stavmixer. Mixa mozzarellan och vispgrädden till en slät ostkräm. Fyll på med mer vispgrädde efterhand om det behövs.  4. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Avsluta med att toppa med riven basilika. Ät direkt om du kan, det är godast. Med tomater, eller doppa bröd i, eller toppa en pizza, eller något annat kul. Om du förvarar ostkrämen i kylskåpet, se till att röra runt några varv precis innan servering så att den blir lite fluffig och fräsch. 

Föregående inlägg

Hej fredag!

Nästa inlägg

En torsdagsförmiddag i GIFs

Till bloggens startsida

Foodstories