Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

LCHF-crêpes med köttfärs och mozzarella

  Nu har jag gjort det igen – crêpes med köttfärs i. Det är min pojkväns absoluta favoriträtt så även om det tar lite längre tid att laga än de vanliga rätter jag gör så känns det kul att överraska honom med detta ibland. Igår tweakade jag receptet lite genom att även ha i mozzarella som fick smälta in i köttfärsen i ugnen, mmm, det blev så gott. Och för er som funderar – LCHF-pannkakor smakar PRECIS lika gott som vanliga pannkakor så jag ser ingen anledning att använda något annat recept. Prova ni med!    Crêpes med köttfärs och mozzarella (ca 5 st)   Köttfärssås  500 g köttfärs 1 stor gullök  2 vitlöksklyftor 1/2 hackad chili 1 ekologisk köttbuljongtärning  1 burk passerade tomater Kryddor: färsk basilika, paprika, cayenne, kanel  En skvätt balsamvinäger  Salt Peppar    Pannkakor/crêpes LCHF 4 ägg  2 dl grädde 1 dl mjölk 1 msk fiberhusk  2 msk pofiber 1 tsk salt smör att steka i    Riven västerbottenost  Färsk basilika     Gör så här 1. Gör köttfärsen. Hacka lök, vitlök och chili och stek i olja en stund. Tillsätt köttfärsen och stek tills helt genomstekt.    2. Tillsätt de passerade tomaterna, köttbuljongtärningen och kryddorna. Låt koka en stund och avsluta med vinäger, salt och peppar. Ta bort från spisen och ställ åt sidan.    3. Gör pannkakssmeten genom att först blanda ägg med mjölk och grädde, därefter tillsätta fiberhusk och salt. Låt stå i ca 10 minuter så att fiberhusken gör smeten lite tjockare.    4. Stek pannkakorna i smör, ca 5 stycken blir lagom för mängden köttfärs.   5. Fyll pannkakorna med köttfärs samt bitar av mozzarella och rulla ihop. Lägg i en ugnssäker form och riv över västerbottenost.    6. Baka i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter eller tills osten har fått en fin färg.    7. Toppa med lite färsk basilika vid servering.   

Föregående inlägg

Vilken är den bästa burgaren i Göteborg?

Nästa inlägg

Ny bloggdesign

Till bloggens startsida

Foodstories